“KEDEPANGGGGG”!!! “ALLAHU AKBAR!!!”. Segalanya dalam sekelip mata, sinki jatuh pecah.”- Heliza Helmi Tergamam Sinki Pecah Depan Mata

Setiap hari dalam perjalanan seharian kita akan berdepan juga dengan benda kejutan depan mata. Kisah end game yang Heliza Helmi ini lalui, sinki jatuh pecah depan mata waktu nak ambil wudhu telah buat dirinya hilang kata-kata.

Dan yang buat dia semakin tergamam, bila pemilik kedai itu tersangatlah baik hati, tak minta ganti rugi malah mohon agar didoakan kemurahan rezeki.

Hayatilah Kisah Ini, End Game..

Begini kisahnya, “Masa ambil wudhu dekat sinki ni, tengah ambil wudhu, tiba-tiba! “KEDEPANGGGGG”!!! “ALLAHU AKBAR!!!”. Segalanya dalam sekelip mata, sinki jatuh pecah.”

Maklum Heliza, video yang dirakan itu diambil selepas staff Dr Smile Bangi dah siap kemas pecahan sinki itu. “Terima kasih staff @drsmilebangi yang bantu sangat pantas untuk bersihkan kawasan ini.”

May Allah bless u guys, aamiin. Cermin ku retak, retak tak beribu, paip air terus tak keluar air. Ni magik ke apa ni.”

Innalillahi wa inna ilaihi rojiun, masa tu speechless sangat! Dah la first time datang klinik @drsmilebangi, datang-datang je buat hal. Tapi Kakja nak pi solat, ambil wudhu je. Tak buat hal pun. Halamak, camne ni..”

Sebaik dengar bunyi yang kuat tu, doktor dan kakitangannya terus keluar dan tengok keadaan Heliza. Dan benda pertama yang diorang kata, “Heliza OK?”

Saya Ambil Wudhu Je, Tak Tau Kenapa Sampai Jadi Gini

MasyaAllah.. time tu Kakja kata, ‘saya Alhamdulillah okay, yang tak OK sinki cermin semua ni. Saya ambil wudhu je, tapi tak tau la kenapa. Kuar sangat ke saya ambil wudhu sampai jadi gini.”

Maafkan saya. Saya nak ambil wudhu je. Tapi tak tau apa ke ganasnya saya ambil wudhu sampai begini jadinya.”

Diaorang sangat baik, dioarang kata, “Tak apa.. tak apa..”

Kakja kata, “Nanti bagitaulah berapa, saya bertanggungjawab untuk ganti rugi balik. Salah saya, saya ambil wudhu camne ntah sampai begitu jadinya.”

Doakan Kemurahan Rezeki..

Doktor @drsmilebangi dengan keadaan tak marah dan bagitau, “Heliza tak perlu tanggung apa-apa kerugian atas kerosakan tadi, hanya doakan @drsmilebangi murah rezeki.”

Ya Allah.. jangan begitu, memang saya perlu bertanggungjawab dalam hal ini.

Mohon kalian semua untuk doakan @drsmilebangi diberikan keberkatan dan keafiatan, dijauhkan kemudaratan dan diberikan kebaikan dunia akhirat.

Aaamiin (mohon Aamiinkan DOA ini)

 

Sedih tak cerita Kakja ni. Lepas ni patient lain yang selalu gunakan sinki ini, sinki ini dah tak ada di dunia ini. Maafkan saya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KISAH MENYAYAT HATI HARI INI 😭( HAYATILAH KISAH INI , AVANGERS.. adakah Thanos? Atau Captain Marvel?…) _ Begini kisahnya… Masa ambil wudu dekat sinki ni, tengah ambil wudu, TIBA TIBA!!! “KEDEPANGGGGG”!!! “ALLAHU AKBAR!!!” SEGALANYA DALAM BERKELIP MATA, SINKI JATUH PECAH( video ni di ambil lepas dah kemas semua pecahan sinki, terima kasih staff @drsmilebangi yang bantu sangat pantas untuk bersihkan kawasan ini , MasyaAllah, May ALLAH bless u guys , aamiin )CERMIN KU RETAK , RETAK TAK BERIBU,PAIP AIR TERUS TAK KELUAR AIR! Ni Magik ke apa niii _ Innalillahi wa inna ilaihi rojiun, masa tu speechless sangat!!! Dah la first time datang klinik @drsmilebangi , datang2 je buat HAL😂 . Tapi Kakja nak pi solat, ambil wudhu je, tak buat HAL pun. HALAMAK, camne niii… _ Masa tu Doktor dan Staff @drsmilebangi terus keluar dan tengok Kakja, dan benda pertama dorang kata “Heliza OK?” _ MasyaAllah.. time tu Kakja kata, “saya Alhamdulillah Okay, yang tak OK Sinki cermin semua ni😭, saya ambil wudu je, tapi taktau la kenapa, kuat sangat ke saya ambil wudu sampai jadi gini😅 _ Dorang sangat baik, dorang kata, “Tak Apa Tak Apa” _ Kakja kata “ nanti bagitahu berapa , saya bertanggungjawab untuk ganti rugi balik, salah saya, saya ambil wudu camne ntah sampai begitu jadinya” _ Doktor @drsmilebangi dengan keadaan tak marah dan bagitau “Heliza tak perlu tanggung apa apa kerugian atas kerosakan tadi, hanya doakan @drsmilebangi murah rezeki” _ Ya Allah jangan begitu, memang saya perlu bertanggungjawab dalam hal ni. _ Mohon kalian semua untuk doakan @drsmilebangi diberikan keberkatan dan keafiatan, dijauhkan kemudaratan dan diberikan kebaikan dunia akhirat _ AAAMIIN ( Mohon Aamiinkan DOA ini ) _ Ps: sedih tak cerita kakja ni…( lepas ni patient lain yang selalu gunakan sinki ni, kakja bagitau awal awal, sinki ni DAH TAK ADA DI DUNIA INI,MAAFKAN SAYE)

A post shared by 🎯H E L I Z A H E L M I 🎯 (@nurhelizahelmi) on

Sumber/Foto : Heliza Helmi

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukMaklumat

Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply