[VIDEO] Subhanallah.. Hebat Datin dan Dato Didik Anak-anak.. Semoga Terus Istiqamah!

Keluarga Dato Aliff Syukri sememangnya sering menjadi perhatian netizen di laman sosial. Hal ini demikian kerana netizen sukakan telatah mereka sekeluarga dalam menjalani kehidupan seharian.

 

Malah Datin Shahida juga sering memuat naik video telatak anak-anak mereka di laman instagram dan rata-ratanya mencuit hati penonton. Walaupun bergelar seorang jutawan, Namun Dato dan Datin tidak pernah mengajar anak-anak mereka leka dengan kemewahan semata-mata sebaliknya mereka lebih suka untuk hidup secara sederhana untuk mendidik mereka.

Dalam video terbaru yang dimuat naik oleh Datin sendiri ialah mengenai caranya mendidik anak-anak mengikut tuntutan agama. Sudah menjadi rutin harian mereka untuk bangun awal pagi dan menunaikan solat berjemaah di masjid. Melihat kepada kesenangan anak-anak mereka untuk bangun pagi, min percaya Datin dan Dato telah memberikan didikan yang sempurna kepada anak-anak mereka.

Kapsyen IG :

Insya Allah rutin pagi…..semoga setiap hari…….yusoff pun ikut g masjid sbb bibik tudung ikut…..yusoff dah banyak peminat kat masjid ni semua pun kenal dia…..budak bertuah kaki sengeh katanya…
.
Hasil belajar buat video guna Filmora Go…..semalaman belajar hari ni kita try buat video pagi2….siap ada lagu back ground😂😂

VIDEO :

Berikut merupakan antara komen-komen netizen yang mengagumi cara Datin memberi pendedahan agama kepada anak-anak malah ia turut memberi inspirasi kepada ibu bapa di luar sana.

Bagus datin didik anak… anak2 pon dh terbiasa dh bangun pagi utk solat… lps solat datin mesti lepak mkn roti canai… semoga sy ppon dpt didik anak mcm datin

walaupun datin org kaya , tapi datin x lupa Allah .. sentiasa berusaha didik ank2 cintakan islam… Masha Allah

Comel je yusuff kne dukung dgn bibik

Ya Allah sy betil2 suka kalo public figure update perkara yg dituntut dlm islam… semoga datin istiqamah…

seronok nya tgk keluarga datin camni.. jadi inspirasi kt sy supaya dpt didik anak2 g masjid

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! LM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukMaklumat

Sumber : Instagram shahidadherb