Anak Sudah Dua Tapi Masih Cantik Jelita, Ini 5 Rahsia Cantik Lisa Surihani Yang Korang Boleh Try

Sebut je nama Lisa Surihani apa yang korang fikir? Pelakon yang berbakat, mempunyai wajah yang cantik, lemah lembut dan isteri kepada selebriti kacak Yusry Abdul Halim atau Yusry KRU.

Tapi persoalannya macam mana dia boleh maintain jelita walaupun dah mempunyai anak 2? Mesti korang especially kaum-kaum ibu di luar sana nak tau kan?

 

Hah! Kat sini admin dedahkan rahsia cantik Lisa Surihani yang ramai tak tau.

1. Kurang Kenakan ‘Make-up’

Well bagi seorang perempuan make-up is a must sebelum keluar rumah sebab itulah yang menjadi lambang keyakinan diri. Katanya kalau tak pakai make up, muka kusamlah, tak nampak seri lah dan macam-macam lagi.

Tapi lain pulak dengan Lisa, katanya dia tak berapa suka mengenakan solekan yang tebal melainkan kalau ada event besar atau perlu menghadiri majlis-majlis formal.

Untuk hari-hari biasa saya menggunakan krim CC untuk lindungi kulit daripada panahan cahaya matahari. Selain itu olesan nipis maskara dan gincu pun dah cukup”

2. Bersenam keep fit!

Takkan nak muka je cantik, badan pun kena la cantik dan sihat jugak. Bagi Lisa katanya bersenam itu WAJIB! Tak perlu buat yang susah-susah pun takpe, jalan kaki, jogging atau naik tangga kat rumah pun dah cukup..setuju sangat!

3. Amalkan ‘Intermitternt Fasting’

Sumber: Instagram

Lisa kata ni merupakan ‘diet’nya yang paling mudah dah tak menyeksakan! Apa yang dia buat ialah berpuasa selama 16 jam dan makan dalam tempoh 8 jam..BOOM! Dapat bentuk badan ideal

Yang bestnya ialah, korang boleh start puasa malam bermula pukul 8pm hingga 12 tengahari keesokan harinya…bestnya waktu tidur pun dikira sebagai puasa

Time makan 8 jam tu pulak, korang boleh makan sebanyak mana korang nak dalam tempoh tu tapi make sure dalam kuantiti yang terkawal lah okay.

4. Manja dengan suami dan keluarga! Ni paling penting

Sumber: Instagram

Ramai yang adore dengan kebahagiaan Lisa Surihani dan suaminya Yusry Abdul Halim dan dua anak mereka iaitu Yahaira Leanne (4 tahun) dan Yusof Leonne (2 tahun).

Apa orang kata kalau kita sentiasa happy dengan life kita, bahagia bersama keluarga kita maka wajah kita akan nampak lebih muda dari usia…gitchewww~

5. Pastikan wajah dicuci bersih terutama sekali sebelum tidur

Ni part yang selalu golongan perempuan lepas pandang iaitu cuci wajah bersih-bersih selepas mengenakan make up.

Bagi Lisa dia hanya memilih produk penjagaan kulit yang mudah didapati, pragmatik dan dipercayai oleh pakar dermatologi, seperti Cetaphil.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As a mom, I often welcome bathtime as a chance to get Yusof clean from top to bottom. Cleaning Yusof, playing with him, and drying him off creates a bond of touch as well as a stronger emotional connection between us two. It also gives me a chance to specially care for his soft and delicate skin while he grows. Generally it is best to use products made especially for babies, because products for adults may be too harsh for their skin due to the different concentration of ingredients. I personally choose the Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash because I trust the brand and my entire family uses their products. I believe, and survey also shows that 10 out of 10 mums agrees that the Moisturising Bath & Wash gentle cleanses and moisturizes baby’s delicate skin. Moreover it is hypoallergenic and contains soothing aloe vera and almond oil which leaves his skin smooth and soft after bathtime. I feel safe whenever I use it on Yusof because it’s recommended by my pediatrician and has 0% paraben, is soap free, and tear free as well. Truly highly recommended! @CetaphilMY #CetaphilMY #CetaphilBaby #paediatricianrecommended #parabenfree

A post shared by Lisa Surihani Mohamed 💋 (@lisasurihani) on

Sumber : Instagram

Kulit yang benar-benar sihat boleh dimiliki kalau pilih pembersih yang betul iaitu yang lembut terhadap kulit, bebas sabun, melembapkan, bebas pewangi dan terbukti secara dermatologi tidak menyebabkan iritasi”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukMaklumat

Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply