“Mula-mula ingat keracvnan makanan..”, Ardell Aryana Hamil Anak Sulung! Tahniah!

Semalam, pelakon Ardell Aryana telah berkongsi berita gembira di laman Instagram miliknya.

Menurutnya, pada mulanya di menyangka telah mengalami keracvnan makanan kerana telah mengalami mvntah-mvntah yang melampau.

Namun, setelah dirujuk di klinik, Ardell sebaliknya telah disahkan telah hamil.

“Mula-mula🤢🤮( ingat keracvnan makanan sebab sebelum ni masuk h0spital sebab keracvnan makanan , sebab keadaan nya sama )cuma mvntah kuning sampai lembik, mvntah-mvntah-mvntah adalah lebih 20x sehari 😇 rupanya rezeki Allah nak bagi 😢 tak perasan pun kehadiranya ( Nak ikut saya sama-sama buat misi kemanusiaan bulan 1 ni agaknya baby ni 👶🏻) inshaallah . Cerita nya , Pukul 11pagi macam tu rasa nak pergi Klinik ( sebab tak percaya dengan penilaian mata sendiri ) huhu .

SLIDE LEFT 👉🏻👈🏻 Rumah vs klinik .

Alhamdulillah Double Line 😭😭🤲🏻 mula check sendiri kat rumah saja2 ( sebab mula2 dulu beli ada lebih 1 ) tanpa terfikir akan positive terus try sebab malas simpan tiba-tiba ( sampai lah blur tahap level kurang cerdik aku sebanyak 80% ) sampai 10x baca kat arahan tu 1 line apa 2 line apa walaupun sebelum ni pernah try tapi naik 1 line 😅 tak tau time ni rasa macam mana ( ada yang macam saya ? ) . ”

“Terus cakap kat wawa jom pergi klinik jap ,dia cakap s4kit ke ?nak pengsan ke ?? Saya tak cakap apa, Terus tunjuk ni haa 2 LINE , dia cakap sambil main game kt hp .. hmm ingat kenapa tadi risau saya , takpela awak belum rezeki kita jangan s3dih 😠🤣. ”

“Saya pun dengan kening bekerut terus cakap kertas ni cakap 2 LINE pregnant 🤰🏻.. dia terus haaa ???siapa pregnant ? Dengan masing2 blur dan mendiam kan diri terus ke klinik sah kan . Masuk bilik doctor setelah bagi Botol air kencing’z .”

“Doctor 👩🏻‍⚕️kata tengok ni baik-baik , air urine awak .. kalau dekat UPT saya ni naik 2 LINE bermakna awak memang SAH hamil 😢( naik terus beberapa saat 2 line ) wawa punya terkejut waktu tu mcm kelakar ada s3dih pun ada 😆.”

“Balik klinik amik ubat , terus masing2 sengih macam kerang busuk tapi diam seolah-olah masing2 sedang berangan & di awang – awangan🤭🤣😂.”

“Cuma membingungkan berapa lama dah agak nya awak dalam perut saya wahai anak👶🏻 ? 😊 nanti umie check hari lain ye . Harini cukup hari ini dulu saya kongsikan berita ini . ”

“Alhamdulillah rezeki Allah pada kami , doa kan semoga Anak dalam kandungan ini sentiasa sihat & doa kan saya juga 🤗 , ini sahaja perkongsian saya saat ini . ”

“NEXT sy akan kongsikan berapa lama dah usia nya dalam kandungan saya inshaallah ❤️ #Adhwardell junior #coyg’, kongsinya panjang lebar.

 

 

View this post on Instagram

 

Mula-mula🤢🤮( ingat keracunan makanan sebab sebelum ni masuk hospital sebab keracunan makanan , sebab keadaan nya sama )cuma muntah kuning sampai lembik, muntah-muntah-muntah adalah lebih 20x sehari 😇 rupanya rezeki Allah nak bagi 😢 tak perasan pun kehadiranya ( Nak ikut saya sama-sama buat misi kemanusiaan bulan 1 ni agaknya baby ni 👶🏻) inshaallah . Cerita nya , Pukul 11pagi macam tu rasa nak pergi Klinik ( sebab tak percaya dengan penilaian mata sendiri ) huhu . SLIDE LEFT 👉🏻👈🏻 Rumah vs klinik . Alhamdulillah Double Line 😭😭🤲🏻 mula check sendiri kat rumah saja2 ( sebab mula2 dulu beli ada lebih 1 ) tanpa terfikir akan positive terus try sebab malas simpan tiba-tiba ( sampai lah blur tahap level kurang cerdik aku sebanyak 80% ) sampai 10x baca kat arahan tu 1 line apa 2 line apa walaupun sebelum ni pernah try tapi naik 1 line 😅 tak tau time ni rasa macam mana ( ada yang macam saya ? ) . Terus cakap kat wawa jom pergi klinik jap ,dia cakap sakit ke ?nak pengsan ke ?? Saya tak cakap apa, Terus tunjuk ni haa 2 LINE , dia cakap sambil main game kt hp .. hmm ingat kenapa tadi risau saya , takpela awak belum rezeki kita jangan sedih 😠🤣. Saya pun dengan kening bekerut terus cakap kertas ni cakap 2 LINE pregnant 🤰🏻.. dia terus haaa ???siapa pregnant ? Dengan masing2 blur dan mendiam kan diri terus ke klinik sah kan . Masuk bilik doctor setelah bagi Botol air kencing’z . Doctor 👩🏻‍⚕️kata tengok ni baik-baik , air urine awak .. kalau dekat UPT saya ni naik 2 LINE bermakna awak memang SAH hamil 😢( naik terus beberapa saat 2 line ) wawa punya terkejut waktu tu mcm kelakar ada sedih pun ada 😆. Balik klinik amik ubat , terus masing2 sengih macam kerang busuk tapi diam seolah-olah masing2 sedang berangan & di awang – awangan🤭🤣😂. Cuma membingungkan berapa lama dah agak nya awak dalam perut saya wahai anak👶🏻 ? 😊 nanti umie check hari lain ye . Harini cukup hari ini dulu saya kongsikan berita ini . Alhamdulillah rezeki Allah pada kami , doa kan semoga Anak dalam kandungan ini sentiasa sihat & doa kan saya juga 🤗 , ini sahaja perkongsian saya saat ini . NEXT sy akan kongsikan berapa lama dah usia nya dalam kandungan saya inshaallah ❤️ #Adhwardell junior #coyg

A post shared by نور الهداية (@ardellaryana) on

Melihat di ruangan komen, peminat mengucapkan tahniah kepada pasangan itu malah ada yang menasihatinya agar menjaga kandungan dengan baik.

Sumber: Instagram Ardell Aryana

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*