Tuesday, February 20, 2018

Punca Kita Sering Menguap

Menguap je mesti orang fikir kita mengantuk kan? Kalau tak mengantuk mungkin sebab bosan. Tahukah anda sebenarnya ada alasan lain yang korang tak tahu...

[Foto]Masjid Ini Kelihatan Seperti Binaan Dari Planet Lain!

Masjid ini kelihatan seperti dari planet lain tetapi sebenarnya ia terletak di Bandar Pendidikan Qatar. Dari luar ia kelihatan seolah-olah ia adalah kapal angkasa yang...

[Update]‘Mohon Angkat Semula ‘Jembalang’ Yang Dihantar’ – Viral Muka Bertukar Hitam,...

Wajah seorang wanita yang bertukar menjadi gelap di dalam ‘group photo’ ketika sambutan hari jadi telah membuatkan ramai orang terkejut. Ramai yang membuat andaian...

PETUA & TIPS

7 Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Yang Berkesan. Cubalah!

Jika anda salah seorang daripada mereka yang bermasalah jeragat, pasti anda tahu betapa sukarnya untuk berdepan dengan masalah tersebut. Di bawah ini disenaraikan beberapa...

Like Page Kami Di Facebook!

ARTIKEL POPULAR

ARTIKEL POPULAR

Kenapa Zina Disebut sebagai Hutang?

Sesungguhnya zina adalah utang, yang sangat mungkin akan menyeret keluarga dan keturunan kita kelak. Apa maksudnya zina adalah utang? Mari kita simak hadits Rasulullah berikut: Abu...

Apa Yang Akan Berlaku Pada Badan Jika Anda Suka Memakan Telur

Kebaikan memakan telur ayam sering kali dipersoalkan. Walhal telah terbukti khasiatnya yang unik dalam komposisi pelbagai cara. Hasil kajian yang telah dibuat mengenai faedah telur...

Tips Untuk Kurangkan Resdung

Kalau korang selalu mengalami bersin, selesema, mata gatal dan hidung tersumbat secara berterusan melebihi tempoh sebulan, korang dinasihatkan berjumpa doktor bagi memastikan sama ada...

Cara Cuci Mesin Basuh

Selalunya kita asyik fokus nak basuh baju, tetapi tahukah anda yang mesin basuh pun perlu dicuci? Dan kalau takpernah dicuci, itu boleh menyebabkan baju...

Tanda-Tanda Awal Kanser Rahim

Kanser rahim atau kanser serviks adalah antara kanser yang boleh dikesan pada peringkat awal sekiranya para wanita peka terhadap perubahan yang berlaku pada diri...

ARTIKEL TERBARU

Cara Super Mudah Buat Racun Organik Bawang Putih Dan Daun Semambu,...

Ketiga-tiga cara buat racun organik bawang putih, daun semambu dan cili padi ini berkesan menghalau serangga perosak seperti bena putih, belalang dan ulat pemakan...

RESEPI

KESIHATAN

AGAMA