“Kes4kitan Sepanjang Malam Buat Saya Tak Tahan” – Chef Wan Dit4han Di W4d

Cef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan disahkan mengalami peny4kit kay4p sehingga terp4ksa ditahan di wad sebuah hospital swasta di ibu kota.

Perkara itu dikongsikan Chef Wan, 62, menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.

“Dit4han di wad sejak dua hari lalu kerana kay4p. Sebelum membuat pemeriksaan penuh kesihatan, saya merasakan saraf kaki kanan saya agak sensitif dan s4kit seperti rasa panas.

“Biarpun segala laporan perubatan saya semuanya okay, hari berikutnya saya nampak ada kelihatan seperti chicken pox muncul di kaki. Kes4kitannya sepanjang malam buat saya tak tahan sehingga saya perlu ditahan di wad.

“Doktor mengesahkan ia merupakan kayap dan terus memberikan rawatan bagi mengelakkan ia menyerang saraf selain memberikan ubat tahan s4kit kepada saya.

“Nasib baik saya mendapatkan rawatan secepatnya sebelum ia merebak ke bahagian atas kaki,” jelasnya menerusi ruangan kapsyen.

Dalam posting tersebut, Chef Wan turut berkongsi sepotong video yang memaparkan seroang jururawat sedang membalut bahagian betis kanannya.

 

View this post on Instagram

 

Ohhh sakit gila rasanya…mcm kita luka and your sore is expose to air.. so sensitive.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

 

Perkongsian Chef Wan itu kemudian menerima pelbagai respons dalam kalangan pengikutnya.

 

View this post on Instagram

 

Ohhh sakit gila rasanya…mcm kita luka and your sore is expose to air.. so sensitive.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Rata-rata mendoakan agar dirinya kembali sembuh seperti sedia kala.

“Saya pernah kena kay4p dulu. Boleh bayangkan s4kitnya macam mana. Moga cepat sembuh Tok Wan.

“Kena kuat pantang ni Chef Wan, saya pernah kena dulu. Tak ada ayam, ikan, telur, daging, jadi vegetarian untuk dua minggu, baik je bedal balik,” tulis sebahagian komen netizen.

Chef Wan dalam satu entri terkini turut menunjukkan keadaan dirinya yang sudah stabil ketika menerima kunjungan kawan-kawan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LMM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukMaklumatMalaysia

Sumber: Lepat Pisang

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*