Ada tu tak tanya, tuduh ikut selera.. rotan nanti baru tahu – Abby Abadi

Pelakon Abby Abadi, 43, menekankan pemb3dahan Batriatric itu bukan membuang lemak di badan seperti yang did4kwa segelintir orang.

Menurut Abby, dia hanya menebuk di beberapa bahagian supaya dapat mengurangkan kapasiti pervt.

“Kita sembang baik punya pasal Bariatric Surgery yang kita buat dengan @dr.mustafamt, paling jujur dah rasanya cerita dari mula sampai lah perkembangan terkini, tiba-tiba masuk kata kita buang lemak..

 

View this post on Instagram

 

Rakyat Melezia 😍 Gambar pertama: Berat dah berat dah masa tu.. kurang lebih dah 79/80 🙊 Ramadhan 2020 . Gambar kedua: Selepas PKP, naik mendadak.. 92kg dgn ketiggian 164cm, mmg nmpk bengkak sana sini. Tapi tak sampai kategori badak lagi k hihi.. Dobok2 manja bak kata @azzaelite 🤣 . Gambar ketiga: Hari ni.. selepas 20hari Bariatric.. dpt rasa inci kurang byk, tp berat tak byk turun.. masih 5/6kg jugak. Baru lagi… terima seadanya.. Yelah! nk cepat2 nk gi manakan? exercisepun malas, caner haha 🤪😂 Tapi gmbr ni nmpk kurus sgt konon sbb angle. Suami ambil 20 kali baru dpt 😆😅 . Tu cerita gmbr, nk bagi faham.. Tapi Segelintir Rakyat Melezia mmg suka hentam kromo je kalau nk berkomen kat laman sosial.. geram je kita. Nasiblah kalau kena block sbb kita cepat terperanjat 😝🤣 . Kita sembang baik punya pasal Bariatric Surgery yg kita buat dgn @dr.mustafamt , paling jujur dah rasanya cerita dari mula sampai lah perkembangan terkini, tiba2 masuk kata kita buang lemak.. bulehlah kurus bayar puluh2 ribu.. ayooo! Bariatric surgery tu bkn buang lemak yang… tak kurus tiba2 pun… dia sejenis penebukkan pada beberapa bahagian perut utk kecikkan kapasiti perut tu supaya SAKA makan kita berkurang.. faham?? 🙊🤪 . Masa buat tak sedar, dah sedar sakit sikitlah manja2.. mcm Sy sesak nafas sikit haritu.. pastu mlm tidur lena. Esok tu dah buleh bergerak mcm biasa. Kul 10am dah siap2 mandi nk balik.. sekejap je sakit (utk sy lah.. kalau yg ada mcm2 masalah kesihatan, mungkin berbeza. Kena refer doc mustafa ye 🥰 . Berat lepas buat hari pertama tak berganjakpun sbb baru sgt kan.. lepas pada tu mmg takde selera nk makan sgt. Kalau makan pun, tak buleh byk, tumpang2 je pinggan org.. gitulah kaedahnya ya.. Seminggu sblm buat kena minum susu je. 2 minggu pertama pulak lepas buat, minum susu dgn makan kuah/sup2 je. (No minyak/no sugar/ no apa lagi? lupa 🤪😆) . Dari situlah mula turun sikit demi sikit berat kita tu. Bukan sbb dah buat, tiba2 kurus.. lambert lagi 😜🤣😝 Dah episod ke 6 ke, ke tujuh kita bercerita.. ditanya lagi, tanya lagi.. Ada tu tak tanya, tuduh ikut selera.. rotan nanti baru tahu 😝 #BariatricJourneywith @dr.mustafamt #siaranulangan

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

“Bolehlah kurus bayar puluh-puluh ribu.. Ayooo! Pemb3dahan Bariatric tu bukan buang lemak yang.. Tak kurus tiba-tiba pun.

“Dia sejenis penebukkan pada beberapa bahagian pervt untuk kecikkan kapasiti pervt tu supaya s4ka makan kita berkurang.. Faham??

“Masa buat tak sedar, dah sedar s4kitsikitlah manja-manja.. Macam saya ses4k nafas sikit haritu.. Pastu malam tidur lena.

“Esok tu dah boleh bergerak macam biasa. pvkul 10 pagi dah siap-siap mandi nk balik. Sekejap ja s4kit(untuk saya lah). Kalau yang ada macam-macam masalah kesihatan, mungkin berbeza. Kena rujuk doktor Mustafa ye,” tulisnya di Instagram (IG).

Tegas pelakon drama Gerak Khas ini, berat badannya tidak terus mendadak turun sejurus selepas pemb3dahan.

“Berat lepas buat hari pertama tak berganjak pun sebab baru sangat kan.. Lepas pada tu memang takda selera nak makan sangat.

“Kalau makan pun, tak boleh banyak, tumpang-tumpang ja pinggan orang.. Gitulah kaedahnya ya.. Seminggu sebelum buat kena minum susu ja.

“Dua minggu pertama pulak lepas buat, minum susu dengan makan kuah atau sup-sup ja. (Takda minyak atau gula atau apa lagi? Lupa.

“Dari situlah mula turun sikit demi sikit berat kita tu. Bukan sebab dah buat, tiba-tiba kurus.. Lambat lagi.

“Dah episod ke enam ke, ke tujuh kita bercerita.. Ditanya lagi, tanya lagi.. Ada tu tak tanya, tuduh ikut selera.. Rotan nanti baru tahu,” tulisnya lagi.

Sebelum ini, Abby mend3dahkan berat badannya turun lima kilogram selepas dua minggu proses pemb3dahan.

Sumber : Gempak via BSM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LMM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukMaklumatMalaysia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*